Nivel record pentru moneda virtuală bitcoin

Data actualizării: Data publicării:
bitcoin3

Moneda virtuală bitcoin a atins luni un nivel record de peste 1.000 de dolari pe unitate, în condiţiile în care multe dintre burse au fost închise luni, relatează MarketWatch, citat de News.ro.

bitcoin3

Bitcoin a urcat luni la 1.013 dolari pe unitate, potrivit datelor Coin Market Cap. Alte platforme mari de tranzacţionare, cum sunt Bitfinex, Kraken şi Coinbsae, au arătat că moneda virtuală a depăşit duminică seară pragul de 1.000 de dolari, potrivit informaţiilor Bitcoin.com.

Noul maxim al bitcoin, care este tranzacţionată la niveluri care nu au mai fost atinse din noiembrie 2013, au urcat capitalizarea pieţei la un record de peste 16 miliarde de dolari.

În 2016, bitcoin s-a apreciat cu peste 100%, iar unii analişti anticipează că moneda ar putea depăşi 3.000 de dolari pe unitate în 2017.

Preţul bitcoin a urcat după rezultatele alegerilor din Statele Unite, în care Donald Trump a câştigat preşedinţia ţării, care a dus la aprecierea dolarului,

Între cei care investesc mai mult în bitcoin sunt chinezii, care vor să se protejeze de deprecierea yuanului faţă de dolar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri