Noi acuze la adresa tehnocraților. Au blocat trimiterea somațiilor de către Fisc

Data publicării:
geludiaconu_65981200

Fostul președinte al ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, acuză fosta guvernare că a omis să asigure pentru începutul acestui an servicii de mentenanță, hârtie și consumabile la Unitatea de Imprimare Rapidă a Fiscului (UIR) care editează notificări (somații, popriri bancare, decizii de calcul accesorii, decizii de impunere/regularizare anuală) către contribuabili, de regulă cei care nu se conformează voluntar, ceea ce va afecta încasările la buget în primul trimestru al acestui an.

geludiaconu_65981200

Potrivit unei postări a fostului șef al Fiscului, UIR trimite notificări la peste 1,2 milioane de contribuabili. ''Lună de lună, consecință a acestor notificări, care în cele mai multe situații înseamnă inițierea procedurii de executare silită, o reprezintă încasarea unor debite care au ca pondere circa 5-10% din totalul încasărilor lunare ale ANAF (diferența de 90-95% provine din conformarea voluntară). De pe 24 decembrie anul trecut, această unitate s-a închis. De ce? Simplu. Din motive de crasă incompetență tehnocrată. Sau o fi și rea intenție la mijloc? Nu au asigurat achiziția de servicii de mentenanță/hârtie/consumabile!!! De necrezut! Premieră istorică în ANAF!'', spune Diaconu.

Fostul președinte al ANAF Gelu Ștefan Diaconu acuză fosta guvernare că a omis să asigure pentru începutul acestui an servicii de mentenanță, hârtie și consumabile la Unitatea de Imprimare Rapidă a Fiscului, care editează notificări (somații, popriri bancare, decizii de calcul accesorii, decizii de impunere/regularizare anuală) către contribuabili, de regulă cei care nu se conformează voluntar, ceea ce va afecta încasările la buget în primul trimestru al acestui an.

Diaconu spune că situația dificilă se va întâlni inclusiv în al doilea trimestru al acestui an deoarece procesul de achiziție va dura cel puțin 60 de zile. Fiecare unitate de administrare fiscală ar trebuie să asigure derularea manuală a acestui proces, fapt imposibil din mai multe motive enumerate de Diaconu, printre care lipsa de personal și a fondurilor cu această destinație prevăzute in bugtele unităților teritoriale ale Fiscului. ”Veniturile colectate de ANAF (peste 80% din totalul veniturilor bugetare), cel puțin pentru trimestrul 1, vor fi departe de asteptări”, spune Diaconu, adăugând că nu are ”nicio miză în demers”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri