PSD explică de ce trebuie legiferat ca gratuit cazierul fiscal care e gratuit deja

Data publicării:
HACKERI SITE POLITIE

PSD susţine că includerea eliminării taxei pentru cazierul fiscal în proiectul de lege privind reducerea fiscalităţii a fost necesară pentru a bloca în viitor reintroducerea mascată sa mascată sub formă de tarif.

HACKERI SITE POLITIE

”Partidul Social Democrat precizează că menţionarea cazierului fiscal în propunerea legislativă privind eliminarea a 102 taxe nefiscale este necesară pentru a preveni introducerea ulterioară a unor tarife mascate pentru prestări servicii, aşa cum s-a întâmplat în alte cazuri asemănătoare, inclusiv în cazul cazierului fiscal. Legiferarea explicită a gratuităţii cazierului fiscal este singura garanţie că această taxă nu se va întoarce în viitor sub o altă formă. Facem aceste precizări pentru ca opinia publică să nu fie indusă în eroare de unele afirmaţii apărute în spaţiul public”, transmit social-democraţii, într-un comunicat de presă.

Ei susţin că reglementările actuale sunt ambigui lăsând posibilă reintroducerea unei plăţi pentru cazierul fiscal, sub formă de tarif, prin ordin de ministru sau şef de instituţie.

”Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, în propunerea legislativă a PSD s-a introdus sintagma «Cazierul fiscal se emite fără perceperea de taxe», astfel încât autorităţile din acest domeniu să nu mai poată introduce ulterior alte tarife mascate pentru eliberarea acestui document”, precizează PSD.

Alina Gorghiu a afirmat, luni, că iniţiativa PSD care vizează eliminarea a 102 taxe este ”de râsul curcilor”. ”Este o cârpeală electorală care poate fi demontată în trei secunde şi două mişcări”, a spus Gorghiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri