Vot final la legea care îi iartă pe evazioniști de dosar penal. Rădulescu (PSD): Este așteptată de români

Data actualizării: Data publicării:
catalin-radulescu-parlament

Proiectul care le permite celor acuzaţi de evaziune să scape de dosarul penal, dacă achită prejudiciul, aşteaptă votul final. Proiectul a fost dezbătut în plenul Camerei Deputaţilor. Iniţiatorii sunt deputaţii PSD Cătălin Rădulescu şi Andreea Cosma. Cei doi au încercat să introducă aceeaşi prevedere şi printre amendamentele la Codul Penal, dar nu au avut succes. De data aceasta, par să aibă mai multe şanse.

Cătălin Rădulescu, iniţiator, deputat PSD: „E o inițiativă modernă. Se bazează pe recuperarea prejudiciului și nu pe a băga oamenii de afaceri în pușcărie. Să avem curaj să facem astfel de inițiative legislative moderne.”

Condiția obligatorie e ca unul dintre inculpații din dosar să plătească prejudiciul, majorat cu 20%.

Laura Moagher, deputat PSD: „Înfăptuim ceea ce mulţi români ne cer. Românii nu vor ca pușcăriile să fie pline, ci vor ca banii prejudiciaţi să se întoarcă în vistieria statului.”

USR: PSD se pregăteşte să facă un cadou evazioniştilor fiscali

Ion Stelian, deputat USR: „Deși încă nu a venit Crăciunul, PSD se pregăteşte să facă un cadou evazioniştilor fiscali. Este legea PRIMA EVAZIUNE FISCALă. Prima evaziune fiscală nu se pune.”

Gabriel Andronache, deputat PNL: „Din modul echivoc în care ați ales să reglementaţi, puteti permite săvârșirea a cel puțin trei fapte de evaziune fiscală care să beneficieze de clemență.”

Iniţiatorii legii nu sunt străini de problemele în justiţie. Cătălin Rădulescu are o condamnare definitivă pentru dare de mită, în timp ce Andreea Cosma a fost condamnată în primă instanţă la patru ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri