Fluctuaţiile Bitcoin opresc vânzările de echipamente generatoare de monedă virtuală

Data publicării:
bitcoin crop

După o depreciere puternică a monedei în ultimele două luni, clienţii unui fabricant de calculatoare pentru Bitcoin au început să îşi ceară banii înapoi. Ca să nu mai aibă aceste bătăi de cap, compania a decis să nu mai vândă nicio unitate şi să folosească toate aceste echipamente ca să genereze bani virtuali pentru propriile buzunare electronice.

Febra monedei virtuale Bitcoin i-a adus companiei suedeze KnCMiner încasări de 75 de milioane de dolari. Este una dintre cele mai mari companii producătoare de calculatoare şi procesoare special concepute pentru generarea de monede Bitcoin.

Cum nu au o bancă centrală în spate care să stabilească cantitatea de bani aflată în circulaţie, monedele Bitcoin sunt generate prin rezolvarea unor probleme complexe de matematică. Problema joacă rolul unui certificat de autenticitate pentru fiecare monedă generată în parte. Şi, pentru a evita inundarea pieţei cu prea multe monede virtuale nou generate, problemele devin cu timpul din ce în ce mai complicate.

De aceea, cei care vor să creeze monede Bitcoin pe care să le cheltuiască mai apoi cum cred de cuviinţă, au nevoie de calculatoare puternice, care să rezolve calculele.

Aşa au apărut companii precum KnCMiner, care produc computere configurate în aşa fel încât viteza de procesare să fie cât mai ridicată la un consum de electricitate cât mai mic.

Preţul calculatorului şi factura la curent reprezintă costurile generării monedelor Bitcoin. Iar când valoarea monedelor scade prea tare, aceste costuri nu se mai justifică.

Prin urmare, suedezii de la KnCMiner au anunţat pentru Bloomberg că nu vor mai vinde calculatoare. În momentul în care cursul a scăzut de la 600 de dolari pentru un Bitcoin în august, la doar 300 de dolari luna aceasta, mulţi dintre clienţii companiei au început să returneze calculatoarele cumpărate.

Nu este prima oară când cursul scade brusc şi, de fiecare dată, a revenit la valori mai mari. Însă unii clienţi nu au mai avut răbdare, iar compania suedeză producătoare de calculatoare pentru Bitcoin şi-a dat seama că la fiecare fluctuaţie a cursului riscă să fie oblgiată să facă ramburs . Aşa că suedezii au decis să folosească echipamentele pe care le produc ca să genereze propriile monede bitcoin.

Valuta Bitcoin a fost creată în aşa fel încât nu vor putea exista mai mult de 21 de milioane de monede virtuale. 13,4 milioane deja au fost generate, iar compania suedeză producătoare de calculatoare pentru Bitcoin estimează că poate încasa până la două miliarde de dolari din crearea restului de monede.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Prin ce trece acum Kate, detalii care te lasă fără cuvinte. Frumuseţea ei ar fi rămas doar o amintire. Noi...
Digi FM
Dorian Popa, întrebat dacă a înșelat-o pe Claudia, fosta lui iubită: "Am greșit. Cred că este de ajuns să...
Pro FM
Anda Adam a filmat de la etajul 28 furtuna din Dubai și străzile inundate pe care oamenii și-au abandonat...
Film Now
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Adevarul
Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: „Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania" VIDEO
Newsweek
VIDEO Rachete SUA ATACMS au distrus 5 lansatoare rusești de 3.000.000.000$, în Crimeea într-o noapte
Digi FM
O femeie a încercat să obțină un împrumut cu un cadavru în scaun cu rotile: “Unchiule, mă asculți? Trebuie să...
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu...
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce...
Film Now
Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”: „Aș fi interpretat acel rol mult mai...