Fonduri europene pierdute. Autorităţile din Craiova trebuie să cheltuiască 20 de milioane de euro din bugetul local

Data publicării:
parc romanescu

Municipiul Craiova va scoate din buget 20 de milioane de euro pentru a termina ceea ce a început cu bani europeni şi nu a finalizat.

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiova: „Proiectele care au cel mai mic grad de absorbție sunt parcul Nicolae Romanescu și blocurile, exact cum ne așteptam pentru că au fost demarate foarte târziu. În orice caz suntem pe primul loc în România la absorbția de fonduri europene."

Andrei Marinaş, reporter Digi24: „Proiectul de refacere a parcului Romanescu a inceput foarte târziu. Câștigătorul s-a apucat de treabă la jumătatea lunii octombrie. 10 milioane de euro a costat parcul Romanescu, 45% fonduri europene."

Neterminate sunt şi parcarea subterană din centrul oraşului, un proiect de 11 milioane de euro şi parcul acvatic de distractie.

Andrei Marinaş: „O anchetă DNA a întarziat lucrările şi aşa amânate la Aqua Park. Procurorii au ridicat documente de la firmele constructoare și de la Primăria Craiova pentru că au descoperit nereguli în decontarea lucrărilor.”

La parcarea subterană, însă, au fost probleme de proiectare, iar întârzierea înseamnă nu numai bani, ci şi nervi în plus pentru craioveni.

„Bătaie de joc! De cand s-a dat legea ridicării mașinilor toți baieții smecherași cu mașinile parchează unde vor și cum vor .”

„Dacă vă zic că am anunțat și poliția să vină că noi am încurcat circulația și nu am putut să trecem. A fost teroare, mai ales de Crăciun. ”

Nici proiectele Consiliului Judeţean Dolj nu au fost finalizate în totalitate. Unul dintre cele mai mari proiecte privind reciclarea deşeurilor este terminat în proporţie de 80 la sută. Investiţia se ridică la 54 de milioane de euro, iar 18 milioane de lei este cofinanţarea. Acesta nu este însă cel mai costisitor proiect.

Andrei Marinaş, reporter Digi24: „25 de milioane de lei vor merge catre constructorii italieni ai centrului Brâncuși. Termenul de finalizare a fost prelungit până la jumătatea anului viitor pentru că stadiul execuției este abia la 2%.”

Aproximativ 100 de milioane de euro, fonduri europene, a avut la dispozție Craiova în perioada 2007 - 2013.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri