Ford Craiova așteaptă să producă un al doilea model de automobil

Data publicării:
ford ecosport

Şeful Ford România şi-ar dori ca modelul EcoSport să fie produs în fabrica de la Craiova, însă nu ştie dacă îl va primi. Este clar ca lumina zilei faptul că americanii vor să mai aducă o maşină pe liniile de producţie ale Ford Craiova, pe lângă modelul B-Max. Fabrica lucrează la doar o treime din capacitate, iar cei de la Ford sunt conştienţi de faptul că B-Max nu este maşina care poate să îi ocupe întreaga activitate. Aşa că un al doilea model este obligatoriu, dacă Ford vrea să profite pe deplin de costurile scăzute ale fabricii din banie.

Faptul că americanii de la Ford apreciază fabrica pe care o au în Craiova se vede în eforturile pe care le-au depus în ultima vreme ca sa îi mai ofere un model. Au încercat să mute în România producția Ford Fiesta, dar până la urmă au ales să o mențină în fabrica germană din Koln. Puternicele sindicate nemțești probabil că au avut un cuvânt greu de spus în aceasta decizie.

Directorul Ford România, Zoltan Brassai, a recunoscut pentru presa locală ca există discuții pentru o a doua mașină la Craiova: „370 de unităţi pe zi nu este capacitatea fabricii, fabrica ar putea să producă mai mult. (...) Se vorbeşte de al doilea model. Aceasta ar fi o alternativă, să se producă un al doilea model în Craiova. (...) Eu aş aduce un SUV, dar nu eu decid”, a declarat pentru Gazeta de Sud Zoltan Brassai, directorul Ford România.

Mai exact, Zoltan Brassai vorbește despre modelul EcoSport. Este un mini-SUV pe care cei de la la Ford l-au produs în ultimul deceniu în India și Brazilia, căci a fost destinat acelor piețe. Acum, Ford vrea să lanseze EcoSport și în Europa. Ar fi o mașină care s-ar potrivi perfect cu fabrica de la Craiova, căci este concepută pe platforma B-Max.

Cu 370 de B-Max-uri asamblate zilnic, fabrica Ford Craiova funcționează în prezent la doar o treime din capacitate. Ar putea produce 1.000 de automobile pe zi, însa conducerea Ford recunoaște ca B-Max nu este un model suficient de popular cât sa justifice folosirea fabricii la potențialul maxim. Tocmai de aceea se dorește aducerea unui al doilea model, mai ales în condițiile salariale din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri