FOTO. Apartamente de vânzare în Vila Sparta din Florența, unde a locuit Regina Elena, mama Regelui Mihai

Data publicării:
villa-sparta-ext-03 1

Situată pe colina Fiesole, deasupra Florenței, Vila Sparta a fost reședința de exil în care Regina Elena (1896-1982), mama lui Mihai I, s-a retras atât după despărțirea de Carol al II-lea, cât și după abdicarea fiului său, potrivit Profit.ro

Datând din secolul al XV-lea, vila a fost restaurată în secolul al XIX-lea de arhitectul italian Giuseppe Castelucci, iar din 1933 a fost reamenajată de Regina Elena. Aceasta i-a angajat pe cunoscuții arhitecți peisagiști Cecil Pinsent și Pietro Porcinai pentru a reface grădina vilei în stil neo-clasic italian.

Printre oaspeții iluștri găzduiți de Regina Elena la vila din Fiesole s-au aflat atunci viitoarea Regină a Marii Britanii Elisabeta a II-a și prințul consort ale acesteia, Ducele de Edinburgh.Regina Elena a fost nevoită să ipotecheze, în anii ’70, și apoi să vândă vila, din cauza lipsei resurselor financiare pentru a o întreține și a bolii, mutându-se, în 1980, împreună cu Regele Mihai și Regina Ana la reședința familiei din Lausanne, Elveția.

Regina Ana mărturisea că a încercat să o ajute pe Regina Elena să păstreze Vila Sparta prin vânzarea celor mai multor bijuterii pe care le moștenise, dar în cele din urmă mama Regelui a trebuit să renunțe la reședința din Florența. Citiți în continuare articolul și vedeți și alte fotografii ale interioarelor pe Profit.ro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri