Fuziunea dintre ELCEN și RADET, amânată

Data publicării:
RADET mediafax-1

La exact un an de la numirea în funcţia de director al Electrocentrale Bucureşti, Gabriel Ignat a demisionat, invocând motive personale, dar şi dorinţa de a reveni în mediul privat. El spune că plecarea sa nu afectează procesul de fuziune dintre ELCEN şi RADET, care va avea loc până la sfârşitul anului. Asta înseamnă mai târziu cu 9 luni faţă de ţinta anunţată iniţial.

Am realizat acest prim pas al memorandumului anul trecut. La 1 octombrie s-a realizat divizarea. Pasul următor ar fi o transformare a RADET-ului în societate comercială”, a declarat Gabriel Ignat.

Unificarea ar trebui să şteargă întâi datoriile de 700 de milioane de euro ale RADET către ELCEN, care, la rândul său, are datorii de peste 70 milioane de euro către furnizorii de materie primă.

Apoi, se va pune problema unor concedieri din departamentele similare. Împreună, cele două companii au cinci mii de angajaţi.

Atât RADET-ul, cât şi ELCEN-ul vin cu nişte datorii către terţi şi se previzionează ca, în momentul în care se sting datoriile dintre cele două, să fie în stare noua societate rezultată în urma fuziunii să preia sarcinile venite din ambele părţi”, a adăugat Gabriel Ignat.

Primarul general Sorin Oprescu a anunţat că după fuziune ar fi nevoie de peste 1,5 miliarde de euro pentru renovarea celor patru CET-uri din oraş şi refacerea a peste 3.000 de kilometri de conducte ce vor intra în patrimoniul viitoarei societăţi. Banii înseamnă tot bugetul primăriei Capitalei pe un an şi jumătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri