GALERIE FOTO. Noile modele de biciclete Pegas

Data publicării:
strada-1-cupru-nefiltrat-bicicletapegas ro
strada-2-galben-floarea-soarelui-bicicletapegas ro
strada-2-galben-floarea-soarelui-bicicletapegas ro

Foto: bicicletapegas.ro

"Este vorba de 13 modele noi, inovative, care sunt destinate întregii familii. Din 2014 până acum, am vândut peste 5.000 de biciclete, dar ne propunem, odată cu noua colecție, să vindem în acest an 10.000 de bucăți și, mai departe, să vindem peste 25.000 de biciclete din noua colecție", a declarat pentru Agerpres, Andrei Botescu, fondatorul companiei.

Anul trecut, Botescu a vândut participația majoritară din afacere unui partener care a venit cu investiția necesară realizării acestei noi colecții, respectiv compania de distribuție Network One Distribution. În următorii trei ani, Atelierele Pegas țintesc o creștere de 10 ori a volumului de biciclete, până la 25.000 de bucăți anual și o cifră de afaceri de 5 milioane de euro.

Botescu a arătat că a înscris brandul Pegas încă din 2011 la OSIM, întrucât cel atribuit bicicletelor vechi, produse la Zărnești, expirase.

"Sunt un pasionat de biciclete. După ce mi se furaseră două, fenomen destul de răspândit la noi, am decis la acea dată să-mi cumpăr una care să nu atragă atenția atât de mult și m-am gândit la o bicicletă Pegas, cu designul acela vintage. Am sunat la fabrică și mi s-a spus că nu se mai fac astfel de biciclete", povestește el.

Mai departe, Botescu s-a interesat la OSIM și, când a aflat că înregistrarea brandului expirase, s-a grăbit să îl înregistreze și să înceapă asamblarea bicicletelor. Ca marketing, a mers pe ideea de nostalgie, de amintiri din copilărie.

"Am luat modelul de bicicletă pe care generația noastră o utiliza înainte de 1989, când eram copii, și am făcut-o mai mare, pe măsura unui adult. Așa că mulți, când se urcă pe bicicletă, au o senzație de călătorie în timp, când erau copii", spune el.

Totuși, pe viitor, el și echipa lui de 12 pasionați de biciclete nu se vor cantona în trecut, ci, dimpotrivă, vor să meargă pe dezvoltarea segmentului de smart biking.

Botescu și-a propus să aibă o fabrică proprie, însă spune că nu acesta este pariul său, ci mai degrabă orientarea spre tehnologiile viitorului. În prezent, componentele bicicletelor Pegas vin din toată lumea: cadrele din Taiwan, butucii din Japonia, jantele din Italia și roțile din Ungaria.

Reprezentantul Ateliere Pegas spune că piața bicicletelor în România crește de la an la an cu 20% - 30% și a ajuns la circa 350.000 — 400.000 de bucăți vândute anual. "În București, sunt circa 50.000 de bicicliști și o singură pistă funcțională, cea de pe Bulevardul Victoriei, pentru că restul pistelor sunt făcute în bătaie de joc", a mai spus Botescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri