Gondola spre Cota 2000 Sinaia, gata într-o lună

Data publicării:
telegondola sinaia

Cauza întârzierilor o reprezintă condițiile meteo vitrege, sesizabile în special la Cota 2000, a declarat marți primarul Vlad Oprea.

„Deschiderea va avea loc în februarie, însă momentul exact îl vom anunța cu o săptămână înainte. Lucrările sunt aproape gata, mai trebuie făcute probele de funcționare”, a declarat el pentru Digi24.

Primăria Sinaia care gestionează proiectul a avansat inițial drept termen de finalizare luna decembrie 2015. Acesta nu s-a putut respecta din cauza condițiilor meteo vitrege, spune primarul Sinaiei. 

De beneficiile telegondolei urmează să se bucure peste 150.000 de turişti. Noua telegondolă va pleca de la cota 1400 şi va avea punctul de sosire la 2000 de metri altitudine, în apropierea Vârfului Furnica. Pentru asigurarea finanțării în valoare de 10 milioane de dolari, primăria Sinaia a angajat credite bancare. În prezent, turiştii pot ajunge la cota 2000 doar cu telecabina veche de 40 de ani sau cu telescaunul unei firme private.

Turiştii care vor să urce din staţiune cu telegondola şi să ajungă apoi la cota 2000 sunt nevoiţi să cumpere două bilete, unul pentru telegondolă şi un al doilea pentru telecabină. Prin continuarea traseului telegondolei de la cota 1.400 la 2.000, primăria Sinaia plănuieşte să-i scutească pe oameni de această problemă şi să-i aducă pe munte pe baza unui singur bilet.

În staţiunea Sinaia sunt 16 pârtii, iar șase dintre ele au lungimea mai mare de 2.000 de metri. 150.000 de turiști ajung acolo, în medie, în fiecare iarnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri