Grindeanu: Nu renunțăm la impozitul pe gospodărie

Data publicării:
160817_ilustratie_bani_11_INQUAM_Octav_Ganea

Premierul Sorin Grindeanu spune că Guvernul nu intenționează să renunțe la impozitul pe gospodărie, dar adaugă că nu s-a stabilit când și cum va fi pus acesta în aplicare. Noul impozit va fi implementat în urma unei analize pe care o fac acum Finanțele.

 

Este o analiză pe care domnul ministru al Finanțelor, dar și alții trebuie să o prezinte. În niciun caz să se renunțe. Urmare a acestei analize vom alege foarte bine momentul, să știm foarte bine plusurile, minusurile, ce avem de făcut din momentul în care implementăm acest nou sistem”, a spus Sorin Grindeanu.

Se lucrează în continuare, noi vom prezenta un proiect nu numai cu impozitul pe gospodărie, ci un proiect de modificare a Codului fiscal în întregul său”, a mai spus premierul.

El consideră că este mai degrabă un „impozit pe venit care se gestionează prin globalizare și cu declarare pe gospodărie”.

Discuția care a avut loc în spațiul public a relevat faptul că sistemul poate fi îmbunătățit consistent față de varianta pe care am plecat noi inițial. Pe de altă parte a relevat faptul că avem constrângeri din punct de vedere al capacității sistemului informatic al ANAF-ului de a implementa imediat un astfel de sistem. De aceea se întrevede un orizont de implementare de 2-3 ani de zile, în funcție de evoluțiile care vor fi legate de resursa informatică necesară în administrare”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri