Guvernatorul Băncii Austriei, întâlnire cu președintele Iohannis și premierul Cioloș

Data publicării:
nowotny 491x658 2

Aflat într-o scurtă vizită în ţara noastră la invitaţia Guvernatorului Isărescu, Ewald Nowotny, guvernatorul Băncii Naţionale a Austriei s-a întâlnit vineri înainte de prânz atât cu preşedintele Iohannis cât şi cu premierul Dacian Ciolos, potrivit Hotnews.ro.

După amiază el va conferenţia la sediul BNR, unde se va întreţine apoi cu Isărescu, cei doi guvernatori fiind legaţi de o mai veche prietenie. Austriecii controlează Raiffeisen Bank şi BCR, două dintre cele mai mari bănci locale, astfel încât discuţiile nu puteau ocoli viitorul băncilor româneşti cu capital austriac, darea în plată, deşi invitaţia fusese făcută cu mult înainte de a intra legea în vigoare.

În dicutia avută la Preşedinţia României, Nowotny a abordat în cele circa 30 de minute cât a avut loc discuţia, situaţia în ansamblu a băncilor austriece, expunerea pe care acestea o au în ţara noastră, precizând că priveşte "cu îngrijorare" anumite iniţiative legislative (darea în plată, cel mai probabil- n.red) care pun în discuţie stabilitatea şi predictibilitatea sistemului financiar, au spus pentru HotNews surse apropiate discuţiilor.

După întâlnirea cu Preşedintele, Nowotny s-a deplasat la sediul Guvernului, unde a discutat cu premierul Ciolos. În linii mari, temele abordate au fost aceleaşi, în întâlnirea cu premierul abordându-se în plus şi nouă dimensiune regională a prezenţei bancare austriece după ce americanii şi britanicii au preluat o treime din Grupul Erste.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri