Guvernul lasă ANL fără bani

Data publicării:
anl

Subvenţiile acordate ANL pentru construcţia de locuinţe sunt tăiate la jumătate, potrivit unei propuneri.

Bugetul pe 2017 destinat construcţiei de noi apartamente de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) se înjumătăţeşte, arată un proiect de HG care prevede rectificarea bugetului Agenţiei, aflat în dezbatere publică, potrivit Economica.net. Este al doilea proiect de rectificare bugetară lansat în dezbatere publică, după cel de la începutul lunii septembrie, însă atunci valoarea subvenţiilor nu se modifica.

Veniturile ANL pentru acest an au fost revizuite în scădere cu 33%, iar subvenţiile de la bugetul de stat pentru construcţia de locuinţe au fost reduse cu 52%, arată proiectul de HG pentru rectificarea bugetului Agenţiei pentru acest an. 

Iniţial, statul urma să acorde Agenţiei subvenţii în valoare de 128,8 milioane de lei (nr. - 28 de milioane de euro), însă la rectificarea bugetară valoarea subvenţiilor a scăzut la jumătate, la 61,4 milioane de lei (13,3 milioane de euro). 

Banii de la bugetul de stat sunt destinaţi programelor "Construirea de locuinţe pentru tineri în regim de închiriere", pentru programul "Locuinţe sociale pentru comunitatea de rromi" şi pentru programul "Construcţia de locuinţe de serviciu".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri