Guvernul mai pune 1,42 miliarde lei pentru plata pensiilor

Data publicării:
download 1

2,80 miliarde de lei în plus pentru asistență socială vor ajunge la Ministerul Muncii. Acesta va primi cei mai mulți bani la prima rectificare bugetară a acestui an.

Din cei 2,80 miliarde de lei care vor fi primiți în plus de către Ministerul Muncii, 1,4 miliarde de lei sunt alocați plății integrale a drepturilor de asistență socială (indemnizații pentru creștere copil, ajutoare sociale, alocații de stat pentru copii, indemnizații pentru persoanele cu handicap), potrivit Agerpres.ro. Alți 1,42 miliarde de lei vor reprezenta subvenția de echilibrare pentru bugetul asigurărilor sociale de stat, adică bani ce vor ajunge la fondul de plată a pensiilor, aflat în suferință an de an.

Limita minimă a indemnizației pentru creșterea copilului a crescut, de la 1 iulie, la 85% din salariul minim brut pe țară garantat în plată, respectiv 1.063 lei (salariul minim este 1.250 lei), față de 600 lei, iar persoanele care au optat pentru o perioadă de concediu pentru creșterea copilului de până la un an se pot întoarce pentru a beneficia de perioadă prelungită de doi ani de zile. Limita maximă a indemnizației a fost eliminată, aceasta urmând să fie calculată la 85% din veniturile nete realizate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri