Hasbro vrea să cumpere DreamsWorks Animation

Data publicării:
hasbro

Hasbro aşteaptă o astfel de afacere de ani buni. Potrivit CNBC, negocierile se află în stadiu avansat, iar producătorul jucăriilor Transformers e destul de convingător - pentru a cumpăra DreamWorks Animation ar putea plăti cu 50% mai mult decât valoarea acțiunilor. Pe de-o parte, fiindcă studiourile sunt curtate și de japonezii de la Corpbank, pe de altă parte, fiindcă filmele reprezintă trambulina perfectă pentru vânzările de jucării.

Hasbro e al doilea producător de jucării din Statele Unite și a ajuns acolo pentru că a înțeles că filmele pentru copii sunt cea mai bună reclamă.

Are un parteneriat cu Paramount pentru filmele din seria Transformers. Împreună, cele patru producții au adus vânzări de bilete de 3,8 miliarde de dolari.

Dacă aduce DreamWorks Animation sub umbrela sa, Hasbro are o mare șansă să se apropie de marii rivali de la Mattel, producătorii păpușii Barbie.

DreamWorks are nevoie în acest moment de un proprietar cu forță financiară. Trece printr-o perioadă nefastă, fiindcă succesul ultimelor filme „Turbo” și „Rise of the Guardians” a fost sub așteptări.

În plus, DreamWorks Animation mai are un as în mânecă - centre de divertisment și parcuri cu tematică, unde Hasbro își poate promova produsele pe aceeși rețetă folosită de Disney.

Hasbro a vândut jucării în valoare de un miliard și jumătate de dolari între iunie și august, iar valoarea pe piață e de peste 7 miliarde.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri