Ianuarie, luna ideală pentru a cumpăra o casă

Data publicării:
bloc sector 2

Proprietarii care se grăbesc să vândă sunt mai dispuşi să lase la preţ în prima lună din an.

Luna ianuarie este una de vizionări. Clienții sunt în căutare, cumpără și la 45 de zile după ce au văzut mai multe proiecte”, spune Ramona Ganea, reprezentanta unui vânzător de locuințe.

Şi asta cu atât mai mult cu cât fondurile pentru programul Prima Casă aproape s-au terminat. Anul trecut, banii au ajuns doar pentru 25.000 de locuinţe, cu 500 mai puţine decât în 2013.

Perioada sărbătorilor de iarnă îi face pe oameni să își facă planuri pentru distracție și nu pentru achiziția unei locuințe, atunci de fiecare dată începutul de an este anevoios”, spune brokerul Dragoş Nechifor.

Cele mai căutate sunt apartamentele cu două camere, vândute la un preț de cel mult 45.000 de euro. Proprietarii le vând gata mobilate sau oferă un loc de parcare gratuit pentru fiecare locuință vândută ori reduceri ce pot ajunge până la 3.000 de euro.

De exemplu, un apartament cu trei camere la marginea Bucureştiului, în cartierul Militari, costă acum 42.000 de euro, față de 44.000, luna trecută. Iar dacă mai renunţaţi la spaţiu, câştigaţi la preţ.

„Apartamentele de două camere sunt decomandate, au 60 de metri pătrați utili și un preț cuprins între 34.000 și 45.000 de euro, se vând mobilate, au centrală proprie, calorifere, obiecte sanitare pentru baie”, spune Ramona Ganea.

Nu doar preţul mai mic al locuinţelor este un avantaj în această perioadă. Cumpărătorii pot observa şi viciile ascunse ale blocului.

Discutăm despre partea de izolație, de presiune a gazului, de infiltrații ale apei scurse și topite în urma ninsorii”, spune Dragoș Nechifor.

Cu toate că proprietarii par dispuşi să reducă preţurile, cele mai scumpe apartamente din România rămân tot cele din Bucureşti. Capitala este singurul oraş în care preţul pe metru pătrat util sare de 1.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri