Ieșirea Hidroelectrica din insolvenţă mai așteaptă

Data publicării:
hidroelectrica baraj-1

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au amânat din nou miercuri decizia privind ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica.

Pronunțarea va avea loc marţi, 21 iunie, potrivit News.ro.Decizia a mai fost amânată deja o dată. În 8 iunie, termenul iniţial fixat, judecătorii au amânat o hotărâre privind ieşirea companiei din insolvenţă pentru 15 iunie, potrivit News.ro

“Azi s-au depus nişte documente pe care instanţa le-a acceptat. S-a amânat, după cum se ştie, de pe 8 pe 15 iunie, azi s-a judecat, rămânând în pronunţare, urmând ca decizia instanţei să fie pronunţată pe 21 iunie. Decizia este finală, nu vor fi amânări”, a declarat pentru News.ro o sursă din sectorul energetic.

Hidroelectrica se află în insolvenţă din iunie 2012, însă în două faze, pentru că în perioada iunie 2013 - februarie 2014 a ieşit din procedura judiciară. 

Pe perioada insolvenţei, compania a fost administrată de administratorul judiciar Remus Borza, care a eliminat contractele păguboase cu "băieţii deştepti" din energie şi a redus personalul companiei. 

În urma măsurilor de redresare, Hidroelectrica a redus datoriile şi a devenit una dintre cele mai profitabile companii de stat.

În ultimul bilanţ la conducerea companiei, Remus Borza a anunţat că Hidroelectrica a înregistrat în primele cinci luni ale acestui an o cifră de afaceri de 1,29 miliarde lei, în scădere cu 18% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul brut a scăzut cu 12%, la 560 milioane lei, ca urmare a reducerii producţiei şi a preţurilor mici din piaţă.

Totuşi, Borza estimează că Hidroelectrica va înregistra în 2016 un profit record de 1,3 miliarde de lei, faţă de 899,4 milioane lei în 2015. 

În plus, Hidroelectrica avea la 31 mai lichidităţi de 1,6 miliarde lei (circa 350 milioane euro cash).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri