Impozitul forfetar se aplică de la 1 ianuarie 2014 

Data publicării:
bani 3 1-1

O nouă taxă intră în vigoare de anul viitor. Toate firmele care activează în domeniul turismului şi alimentaţiei publice, cafenelele, barurile, dar şi service-urile auto vor plăti aşa numitul impozit forfetar. Acesta a fost discutat astăzi în şedinţa de Guvern şi va fi aprobat săptămâna viitoare.

(Foto: Mediafax)

Impozitul forfetar se va aplica pentru câteva mari categorii de servicii: hoteluri şi pensiuni; restaurante, baruri şi cafenele; saloane de înfrumuseţare şi spălătorii auto.

Guvernul urmăreşte prin această măsură lărgirea bazei de impozitare prin taxarea firmelor care nu declară profit şi care, potrivit autorităţilor, fac evaziune fiscală.

Impozitul forfetar va fi stabilit ca sumă fixă, în funcţie de anumiţi indicatori pentru fiecare domeniu de activitate.

În cazul hotelurilor, cifrele vehiculate în piață spun că patronii de hoteluri de 2 stele din București vor plăti 42 de euro pe cameră anual, iar pentru 5 stele impozitul poate urca la 200 de euro anual pentru fiecare cameră deținută.

Autoritățile speră să adune astfel venituri suplimentare de 50-60 milioane lei și să oprească evaziunea. Oamenii din industrie sunt însă sceptici privind reducerea evaziunii în domeniul hotelier.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri