Cea mai căutată profesie în prezent

Data actualizării: Data publicării:
fisc anaf formular 200

Numărul celor care se interesează cum pot deveni consultanţi fiscali a explodat în ultimele zile. Profesia a devenit tentantă după ce guvernanţii au anunţat că de anul viitor vor să schimbe din temelii sistemul de impozitare şi taxare a salariilor.

Ar fi nevoie de 35.000 de experţi care să-i ajute pe români să-şi completeze încâlcitele declaraţii la ANAF, iar pe piaţă sunt mai puţin de 6.000 de consultanţi fiscali.

Fostul preşedinte al Camerei Consultanţilor Fiscali atrage atenţia că este puţin probabil ca într-un an să poată fi acoperit deficitul de experţi, chiar dacă salariile promise, de până la 10.000 de lei, sunt extrem de tentante.

Am primit nenumărate solicitări în ultimele 3-5 zile de când au apărut aceste informații legate de anumite întrebări cu privire la următorul examen, care e modalitatea de acces în cadrul profesiei. Nicăieri în lume mecanismul fiscal nu e construit ca toţi cetăţenii care depun declarații pentru impozitul de venit să aibă nevoie de un consultant”, a spus Dan Manolescu, fost preşedinte al Camerei Consultanţilor Fiscali, la Digi24.

Nu ştiu dacă piaţa poate oferi posibilitatea ca într-un an să găsim 30.000 de persoane dispuse să devină consultanţi fiscali”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri