În locul fabricii Poiana din Braşov se vor construi un hotel şi spaţii comerciale 

Data publicării:
poiana

(Foto: newsbv.ro)

Astfel, proprietarii fabricii au primit avizul pentru a schimba destinaţia terenului de circa un hectar din zona istorică a oraşului, unde se află una din cele două fabrici Poiana, cu o istorie de peste 110 de ani, potrivit zf.ro.

„Având în vedere că funcţiunea existentă (industrială - fosta fabrică de produse zaharoase) este incompatilă cu prestigiul zonei, iar densitatea comercială, raportată la un areal larg - cartierul Blumăna - este redusă în zonă, s-a stabilit necesitatea analizării unor funcţiuni care să valorifice avantajele amplasamentului. Prin documentaţia prezentată, se solicită construirea unui ansamblu – hotel, centru conferinţe, spaţii comerciale -, suprafaţa studiată în PUZ fiind de 1,3 hectare“, se arată în studiul de oportunitate avizat de primăria Braşov.

Proprietarul brandurilor de ciocolată Milka şi Poiana, cu afaceri pe plan local de circa 130 milioane de euro, mai deţine o fabrică în Braşov, situată pe Strada de Mijloc, acolo unde s-a produs până în 2009 brandul de ciocolată românesc Poiana. De atunci ciocolata Poiana a început să fie importată din Bulgaria.

Schimbarea destinaţiei terenului pe care se află fabrica vine în contextul în care industria românească nu mai este la fel de atractivă pentru investitorii străini, pe terenurile unor foste fabrici cu tradiţie în România fiind construite malluri, hipermarketuri, clădiri de birouri sau hoteluri. Pentru a putea atrage investitori, proprietarii fostelor fabrici au schimbat destinaţia zonelor pe care se aflau aceste unităţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri