Încă o societate de asigurări cu probleme

Data publicării:
CREDIT BANCA DOSAR HARTII AGERPRES-1

 

FOTO Agerpres

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va declanșa procedura de redresare financiară la City Insurance, al patrulea asigurător RCA în 2015, după ce a constatat, în urma unui control inopinat, că societatea are nevoie de peste 155 milioane de lei pentru reîncadrarea în marja de solvabilitate minimă.

De asemenea, în urma neregulilor constatate, instituția urmează să-i amendeze pe directorul general al City Insurance, Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase, directorul general adjunct și directorul de daune al asigurătorului.

Controlul ASF a avut loc în perioada noiembrie 2015 - februarie 2016.

Instituția a anunțat miercuri că a discutat raportul controlului inopinat efectuat la City Insurance și analiza diagnostic a societății de asigurare, realizată de sectorul Asigurări – Reasigurări al ASF, urmând ca pe acest subiect să fie dat publicității un comunicat separat.

Procedura de redresare financiară va fi însoțită de un plan de redresare, așa cum s-a întâmplat la Carpatica Asig și Euroins, conform Legii 503/2004, au declarat pentru Profit.ro surse din piața asigurărilor.

Potrivit documentelor consultate de Profit.ro, după declanșarea procedurii de redresare financiară, va fi desemnat un auditor financiar și se va inventaria toate dosarele de daună din evidențele societății până la finele lunii martie.

Totodată, City Insurance va fi obligată să recupereze mai multe împrumuturi acordate societăților afiliate și nu va mai putea acorda noi împrumuturi.

Datele consultate de Profit.ro arată că City Insurance a acordat City Invest&Management SRL, în perioada 2013 – 2014, mai multe împrumuturi în sumă totală de peste 60 milioane de lei, la care se adaugă dobînzi de aproape trei milioane de lei.

Pe de altă parte, asigurătorul are de recuperat creanțe de peste 40 milioane de lei de la Unity European Real Estate SRL și Unity Broker de Asigurare Reasigurare SRL, părțile fiind în litigiu pe această sumă, conform datelor Ministerului Justiției.

În raportul companiei aferent anului 2014, auditorul City Insurance, AGO Contexpert&Audit SRL, spune că asigurătorul are de recuperate de la diverși debitori sume cumulate de 48,1 milioane de lei, cu scadență la 31 decembrie 2014. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri