Încă un pas spre privatizarea Poştei Române 

Data publicării:
posta medg

Pentru a trece în etapa următoate a procesului de privatizare, bpost trebuie să depună o ofertă fermă de cumpărare a acţiunilor. Poşta Română a obţinut anul trecut un profit de aproximativ 17 milioane de euro, după şase ani de pierderi.

Statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informațională (MSI), a acceptat oferta neangajantă depusă de către operatorul belgian de servicii poștale bpost pentru achiziționarea pachetului de 51% din acțiunile deținute la Compania Națională Poșta Română (CNPR), a anunțat, marți, ministerul de resort.

În urma analizei detaliate a documentelor depuse de compania belgiană bpost, Comisia de Privatizare a concluzionat că acesta răspunde cerințelor din caietul de sarcini. Invităm ofertantul să continue procedurile de due-diligence pentru a trece la următoarea etapă, cea a depunerii unei oferte ferme de achiziționare a pachetului majoritar la Poșta Română.

Reamintim faptul că operatorul național de servicii poștale a încheiat anul 2014 cu un profit substanțial, după șase ani de pierderi consecutive, și a demonstrat că poate fi un activ valoros pentru un investitor strategic”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informațională. 

Admiterea ofertantului bpost în etapa de due diligence a procesului de privatizare presupune, în principal, acces la camera de date, întâlniri operaţionale cu managementul companiei şi negocierea contractului de privatizare. La finalul acestei etape, bpost va putea depune o ofertă finală fermă pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni la Poşta Română. 

Operatorul belgian de servicii poştale bpost a avansat, la finalul lunii septembrie a anului trecut, o ofertă neangajantă pentru achiziţionarea pachetului de 51% din acţiunile Companiei Naţionale Poşta Română. În paralel cu etapa de due diligence, MSI intenţionează să finalizeze conversia datoriilor Poştei Române către stat în acţiuni, decizie care va creşte atractivitatea companiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri