Sari la conținut

Inflație mică, alimente scumpe. Cele mai mari creșteri de prețuri sunt la fructe și legume

În primele cinci luni ale anului, cele mai mari creşteri ale preţurilor sunt la fructe şi legume.

Astfel, cel mai mult s-au scumpit fructele proaspete - cu peste 13%. Prețuri mai mari sunt și la fasole boabe, cu aproape 12 la sută, dar şi la conserve de legume.

Acestea sunt acum cu aproape 9% mai scumpe decât în luna decembrie a anului trecut.

Creșterea preţurilor s-a înregistrat şi la celelalte categorii de produse. Spre exemplu, ţigările costă acum cu 6 la sută mai mult, iar carburanţii sunt mai scumpi cu peste 4%. Şi tarifele poştale sunt mai mari.

Au avut loc însă şi scăderi de preţ. Cel mai mult s-au ieftinit ouăle - cu peste 15%.

Plătim mai puţin şi pe zahăr şi pe ulei, comparativ cu sfârşitul anului trecut. Preţul acestora s-a redus cu până la opt procente.