Investiţii de peste 20 de milioane de euro pentru îmbunătăţirea ofertei turistice în Predeal

Data publicării:
10

Construcţia centrului spa va începe în acest an şi va fi încheiată în 2015. Proiectul, în valoare de 42,8 milioane de lei, va cuprinde mai multe spaţii de relaxare, saune, băi de aburi, grotă de gheaţă, piscine, aqua parc, terenuri de squash, solar, săli de fitness, spinning, cardio şi aerobic. De asemenea se vor amenaja zone de spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii.

"Printre alte beneficii se estimează că proiectul va conduce la creşterea numărului de turişti cu circa 15 % şi va crea 35 de noi locuri de muncă în oraş. Proiectului va fi dezvoltat în zona centrală a oraşului", se arată într-un comunicat al Primăriei Predeal transmis Mediafax.

Valoarea totală a proiectului este de 42,8 milioane de lei, din care finanţare externă nerambursabilă 20,1 milioane de lei şi 22,7 milioane lei finanţare proprie.

Cel de-al doilea proiect, care va fi început tot în acest an şi încheiat anul viitor, vizează facilitarea accesului în zona turistică Clăbucet – Cioplea - Predeal. Administraţia locală îşi propune realizarea unor obiective care să îmbunătăţească accesul în zona turistică de cel mai mare interes în sezonul de iarnă, respectiv zona schiabilă.

Proiectul cuprinde trei parcări etajate cu 213, 481, respectiv 257 locuri, o parcare clasică, cu 123 de locuri, reabilitarea şi modernizarea a două străzi, care va include şi amenajarea unor piste pentru biciclete pe o lungime de 3,797 kilometri.

Valoarea totală a proiectului este de 55,2 milioane de lei, din care finanţare din fonduri europene 53,97 milioane lei şi finanţare proprie 1,29 milioane lei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri