Jocurile video țin în viață industria calculatoarelor

Data publicării:
jocuri

Producătorii de calculatoare au așteptat în zadar o revenire a pieței. 2015 a fost un an catastrofal pentru ei. Au vândut doar 277 de milioane de computere, cu 10% mai puține decât anul trecut, arată datele colectate de firma de consultanță IDC. Este o scădere record provocată de un fenomen paradoxal. Cu cât un calculator are un preț mai mic, cu atât are vânzări mai slabe.

Cei care au de ales între un desktop sau un laptop ieftin și o tabletă vor alege tableta pentru mobilitatea și confortul oferit. Sunt însă și utilizatori pentru care confortul nu este de ajuns. Vor putere mare de calcul.

În analiza lor, cei de la IDC spun că segmentul calculatoarelor special configurate pentru jocurile video a avut o evoluție bună anul trecut. Nu oferă cifre concrete, pentru că vânzările acestor computere pentru jocuri sunt greu de urmărit, pentru că de multe ori jucătorii și le asamblează singuri din componentele pe care le cumpără. Jocurile video au ajuns un refugiu pentru această industrie. Vânzările de computere și componente puternice au generat încasări de 21 de miliarde de dolari numai în 2014. Iar cei mai mari producători de PC-uri, Lenovo, Dell, Asus sau Acer lucrează tot mai mult la configurații care să ofere o experiență virtuală cât mai bună.

Și, dacă pe segmentul ieftin al pieței electronicelor calculatoarele și tabletele își devorază reciproc vânzările, pe segmentul scump, calculatoarele de jocuri și consolele PlayStation și Xbox se calcă mai puțin pe degete.

Acum, această industrie așteaptă lansarea căștilor de realitate virtuală. Primele lor generații vor fi dependente de puterea de procesare a computerelor. Calitatea imaginilor panoramice va fi dată de performanța plăcii video care le generează. Așa că, realitatea virtuală va genera cel mai probabil o creștere a vânzării de componenente și calculatoare scumpe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri