Licitația pentru centura Comarnic, suspendată

Data publicării:
trafic masini aglomeratie dn1

Licitația pentru centura Comarnic, suspendată

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a suspendat licitația de construire a doi kilometri de șosea care să ocolească localitatea Comarnic, situată pe DN1, după ce amânat în mai multe rânduri depunerea ofertelor.

Românii care circulă pe DN1 și care înfruntă aglomerația apărută cu începere din zona localității Comarnic mai au de așteptat. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a suspendat miercuri licitația de construire a unei centuri ocolitoare a acestei localități fără prea multe explicații. Suspendarea a avut loc cu doar o zi înainte de termenul la care firme constructoare trebuiau să depună oferte de construire.

Termenul de depunere a acestora a fost amânat în mai multe rânduri, primul fiind 21 decembrie 2015. Valoarea estimată a lucrărilor a fost stabilită la 22,17 milioane lei fără TVA.

Nici situația celorlalte proiecte privind construirea unor alte sectoare menite să ușureze circulația automobiliștilor pe Valea Prahovei nu este mai roză.

În toamna anului trecut CNADNR a primit zece oferte pentru construirea celui de-al cincilea sector de autostradă, respectiv Râșnov Cristian, însă după patru luni nu există un câștigător desemnat.

Licitația pentru primul sector de autostradă, cel care pornește din zona Comarnic, a fost și ea anulată după ce singurul ofertant, firma Spedition UMB, deținută de Dorinel Umbrărescu, nu a răspuns întrebărilor CNADNR privind oferta sa.

Licitațiile organizate pentru refacerea studiilor de fezabilitate pentru loturile intermediare 2,3 și 4 au fost și acestea anulate. În licitație se mai găsește un singur proiect, cel de realizare a unei variante de ocolire a localității Bușteni. Și în acest caz depunerea ofertelor a fost amânată de cinci ori și urmează să aibă loc pe 21 februarie. Cele două variante de ocolire, respectiv Comarnic și Bușteni sunt prevăzute să aibă doar o bandă pe sens.

Oficialii CNADNR precizează că nu este vorba de o anulare a licitației, ci de o ”prelungire” a acesteia până pe 29 februarie. Aceasta, dacă CNSC- Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor va aproba o solicitare a companiei făcută în acest sens, spun reprezentanți CNADNR. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri