Sari la conținut
News Alert

Loteria Română renunță la contractul cu Intralot

Este un contract vechi de 22 de ani încheiat între Intralot şi Loteria Română prin negociere directă, adică nu s-a făcut niciodată vreo licitaţie. Compania grecească a furnizat în urmă cu 22 de ani acele echipamente prin care sunt scanate biletele pe care românii le joacă la Loto 6 din 49, dar şi celelalte jocuri. În schimb, statul a plătit lună de lună 7,5 la sută din încasările brute. Adică cu cât românii au jucat mai mult, cu atât firma străină a avut încasări mai mari.

Acest contract a fost prelungit an de an, chiar dacă şefii Loteriei Române ar fi trebuit să organizeze licitaţii noi. Inclusiv Curtea de Conturi a tras un semnal de alarmă privind la ilegalitatea acestor prelungiri, iar punctul culminant a fost când procurorii DNA au intrat pe fir şi au anunţat că vor deschide o anchetă. Ultima prelungire a contractului este valabilă până pe 31 decembrie, iar ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a anunţat deja că este ultima prelungire. Ca atare, Loteria va trebui să facă o nouă licitaţie, dar acest proces birocratic, susţine el, nu va pune în pericol jocurile de noroc, pentru că până la finalizarea licitaţiei, Loteria va colabora cu subcontractorii Intralot.

Citiți și: 

ROMÂNIA FURATĂ. Politicienii și firmele care au păgubit Loteria Română cu un miliard de euro
Ioana Petrescu: Contractul de la Loteria Română se renegociază. Sunt termeni mult mai avantajoși decât în vechiul contract
Fost consilier la Loteria Română: „Atâta timp cât va fi un CA și un AGA din Finanţe, Loteria va fi furată”