Loteria Română renunță la contractul cu Intralot

Data publicării:
loteria romana sediu - loto punct ro

Este un contract vechi de 22 de ani încheiat între Intralot şi Loteria Română prin negociere directă, adică nu s-a făcut niciodată vreo licitaţie. Compania grecească a furnizat în urmă cu 22 de ani acele echipamente prin care sunt scanate biletele pe care românii le joacă la Loto 6 din 49, dar şi celelalte jocuri. În schimb, statul a plătit lună de lună 7,5 la sută din încasările brute. Adică cu cât românii au jucat mai mult, cu atât firma străină a avut încasări mai mari.

Acest contract a fost prelungit an de an, chiar dacă şefii Loteriei Române ar fi trebuit să organizeze licitaţii noi. Inclusiv Curtea de Conturi a tras un semnal de alarmă privind la ilegalitatea acestor prelungiri, iar punctul culminant a fost când procurorii DNA au intrat pe fir şi au anunţat că vor deschide o anchetă. Ultima prelungire a contractului este valabilă până pe 31 decembrie, iar ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a anunţat deja că este ultima prelungire. Ca atare, Loteria va trebui să facă o nouă licitaţie, dar acest proces birocratic, susţine el, nu va pune în pericol jocurile de noroc, pentru că până la finalizarea licitaţiei, Loteria va colabora cu subcontractorii Intralot.

Citiți și: 

ROMÂNIA FURATĂ. Politicienii și firmele care au păgubit Loteria Română cu un miliard de euro
Ioana Petrescu: Contractul de la Loteria Română se renegociază. Sunt termeni mult mai avantajoși decât în vechiul contract
Fost consilier la Loteria Română: „Atâta timp cât va fi un CA și un AGA din Finanţe, Loteria va fi furată”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri