M. Isărescu: Reducerea investiţiilor publice, o disciplinare a modului de cheltuire a banului public

Data publicării:
mugur isarescu RESIZE-Mediafax Foto-Silviu Matei 1

FOTO: Mediafax

"Cred că şi bătălia asta cu corupţia are rostul ei. Din ce am citit nu s-au cheltuit banii, mai ales la locale (...) Am lansat o ipoteză pentru că succesul acestui efort de combatere a evaziunii fiscale şi a corupţiei are efecte financiare şi economice pe termen lung", a spus Isărescu, la prezentarea raportului trimestrial asupra inflaţiei.

În urmă cu două zile, guvernatorul afirma că scăderea investiţiilor publice poate fi un beneficiu pe termen lung, dacă s-a făcut pe baza întăririi disciplinei financiare, prin eliminarea proiectelor nerealiste şi a corupţiei, chiar dacă afectează creşterea economică pe termen scurt.

La prezentarea de joi Isărescu a arătat că lupta împotriva corupţiei şi evaziunii fiscale nu este doar o problemă de moralitate ci şi de eficienţă economică.

"Nu e vorba numai de dreptate dar şi de eficienţă economică, se eliberează sume imense, aproape la fel de important. De asemenea, lupta împotriva evaziunii ajută concurenţa pe piaţă. Evaziunea fiscală distruge piaţa. Cei care plătesc şi sunt corecţi ies de pe piaţă", a mai adăugat Isărescu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri