Mai mulți bani pe tutun și alcool decât pe haine și pantofi

Data publicării:
CHESTIONAR ALCOOLICI

Statistici oficiale alarmante - românii preferă sa cumpere tutun şi alcool în loc de haine. Asta arată cel mai recent studiu al Institutului National de Statistica.

Studiul a fost realizat pentru ultima parte a anului 2016. Cifrele arată că în această perioadă cheltuielile totale ale populaţiei au fost în medie de aproape 2.700 de lei de gospodărie, adică puţin peste 1.000 de lei de persoană.

Potrivit statisticilor, 8% reprezintă banii daţi pe ţigări şi alcool şi astfel vorbim despre o sumă lunară într-o gospodărie de peste 215 lei care estre cheltuită în acest mod. Aceasta în condiţiile în care banii alocaţi pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte reprezintă 7.5%, adică 185 de lei la nivel de gospodărie.

Potrivit studiului realizat de Institutul Naţional de Statistică, cei mai mulţi bani sunt cheltuiţi pe mâncare: 34,8% din totalul cheltuielilor. Puţin peste 18% reprezintă facturili la utilităţi, respectiv apă, gunoi, energie electrică sau termică şi gaze naturale.

Aproape 5% din cheltuieli sunt destinate comunicaţiilor: telefonie, internet si televiziune. Nu lipsesc din acest studiu nici banii cheltuiţi pentru educaţie. Cifra este, însă, nesemnificativă: 0.3%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri