Maxim istoric pentru franc. Victor Ponta: Să vedem ce măsuri legislative putem lua

Data publicării:
FRANC AVERE

Nu există o soluție a unui partid, există doar posibilitatea în discuțiile cu Banca Națională, cu băncile private și cu grupurile parlamentare să vedem ce măsuri legislative se pot adopta. Vreau să fac un apel. Este vorba despre 75.000 de persoane, cu siguranță, dacă se poate face ceva pentru sprijinul acestora, s-au discutat de către ministrul Finanțelor cu Banca Națională mai multe posibilități.

Eu îmi asum acest lucru, vreau să nu vindem iluzii, vreau să nu creăm așteptări nerealiste. Am văzut un punct de vedere extrem de demagogic care nu se poate aplica într-o societate democratică, cred că pe la domnul Predoiu l-am văzut. Ideea este să avem această discuție și să vedem ce și în ce măsură putem sprijini atunci când apar crize financiare, dar nu e ceva care ține de un partid sau de un guvern... e vorba aici despre o economie de piață și despre diverse instituții publice și private care au responsabilități”, a declarat Victor Ponta.

Spre deosebire de cei care vor doar să câștige capital politic prin demagogie, eu cred că asemenea măsuri și propuneri nu se pot face decât după ce le discuți și ai opinia specialiștilor că sunt fezabile”, a mai spus premierul.

Analistul economic George Vulcănescu a comentat, la Digi24, declarațiile premierului Victor Ponta. Despre afirmația de a nu vinde iluzii, analistul a spus: "nuanța aia aș considera-o doar o culme a demagogiei”.

„După declarațiile de la începutul zilei în care mesajul era de tipul să facem totul, acum e: haideți să facem totul, dar să nu creăm speranțe și în final ce ar trebui făcut? Cum ar trebui să facem? Să ne consultăm cu partidele politice. Este declarația unui politician care, aflat în fruntea Guvernului, are de rezolvat o problemă pe care n-o mai poate rezolva din bani publici. A putut să rezolve problema celor năpăstuiți din sectorul bugetar, sectorul privat a fost mai puțin în preocupările primului ministru în ultimii ani, cu o mică excepție în finele anului trecut”, a spus George Vulcănescu.

Din bani publici se poate face orice, numai contează costurile”, a subliniat analistul.

Citiți și:
Criza francului, faza pe partide. Ce soluții propun politicienii
Îmbogățiți peste noapte, elvețienii dau năvală în Germania la cumpărături
Explicații de la Banca Națională a Elveției privind renunțarea la plafonul fix pentru franc
Câştig de un miliard şi jumătate de dolari într-o noapte. Cine a profitat de saltul francului elveţian

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri