Metrorex: Călătoria cu metroul se scumpește, dar nu are legătură cu taxa pe stâlp

Data publicării:
metrorex-2

Punctul de vedere Metrorex:

„Metrorex este o societate subvenţionată de la Bugetul de Stat. Sumele subvenţionate se regăsesc în activitatea curentă de exploatare a metroului, precum şi în mentenanţa materialului rulant.

Tot de la buget provin – parţial – banii pentru lucrările de investiţii aflate în derulare, inclusiv cele aferente creditelor externe garantate de statul român şi rambursate de la Bugetul de Stat.

Nu are nici o legătură taxa pe stâlp cu creşterea tarifelor. Creşterea este o măsură luată de manager pentru creşterea veniturilor societăţii şi este prinsă în constituirea bugetului atât în anul 2013, cât şi în anul 2014, începând cu luna ianuarie. Măsura a fost aprobată în Consiliul de Administraţie şi în Adunarea Generală a Acţionarilor. (s.n.)

A parcurs întreg circuitul de aprobări şi urmează să fie semnată de ministru – întrucât modificarea preţului tichetelor de călătorie se face prin ordin de ministru. Menţionăm că principalul obiect de activitate al Metrorex este transportul de călători, deci şi principala sursă de venit pentru societate.

Având în vedere eforturile Metrorex pentru reducerea cheltuielilor şi mărirea performanţelor de transport, simultan cu dezvoltarea şi modernizarea metroului, adoptarea măsurilor instituţionale pe care le puneţi în discuţie se va concretiza prin acţiuni de sprijin de la nivel guvernamental.

Cu stimă,

DIRECTOR GENERAL,

ing. Aurel RADU”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri