Milioanele de euro ale lui Bercea Mondial nu se văd la Fisc

Data publicării:
Sandu Anghel zis Bercea Mondial-Mediafax Foto-Tudor Costi-1

Tot scandalul a pornit după ce avocatul familiei Anghel a făcut publice o serie de înregistrări în care Mircea Băsescu discută cu fiul lui Bercea Mondial şi confirmă că a primit 250.000 de euro.

Înregistrări în scandalul Mircea Băsescu - Bercea Mondial:

FLORIN ANGHEL: Voiam să te întreb ceva, te rog eu, tu ştii ce mi-a zis el? Prima dată, atunci când i-am luat pe ăia 350.000 de euro. Te-ai dus matale cu el în maşină şi i-aţi dus la Bucureşti? Aşa-i?

MIRCEA BĂSESCU: Nu.

FLORIN ANGHEL: Dar ţi i-a adus.

MIRCEA BĂSESCU: Măi, să ştii că mi-a dat.

FLORIN ANGHEL: Ţi-a dat, dar o parte unde e?

MIRCEA BĂSESCU: Dar să ştii că la mine au ajuns 250 de mii.

FLORIN ANGHEL: Atâta?

MIRCEA BĂSESCU: Da.

FLORIN ANGHEL: Şi la el restul?

MIRCEA BĂSESCU: Eu de aia eram curios atunci când mi s-a pus mormanul ăla de dolari în braţe, deci la mine atât a ajuns să ştii!

Tot din înregistrări reiese şi faptul că Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu să îşi implice fratele, pe Traian Băsescu.

Înregistrări în scandalul Mircea Băsescu - Bercea Mondial:

FLORIN ANGHEL: Dar cu Traian nu ai vorbit? De ce nu-i spui lui Traian? La Traian de ce nu trimiţi, să facă el acolo?

MIRCEA BĂSESCU: Ştie, mă! Crezi tu că nu ştie?!

Înregistrările au apărut la o zi după ce procurorii DNA l-au pus sub acuzare pe Florin Anghel pentru şantaj. Anchetatorii susţin că acesta l-ar fi sunat din închisoare pe Mircea Băsescu cerându-i să îşi retragă plângerea depusă pe numele lui Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial. În caz contrar, spun anchetatorii, Florin Anghel ar fi ameninţat că va face publice informaţii compromiţătoare.

În ziua în care fratele preşedintelui a fost reţinut de procurorii anticorupţie, la audieri a ajuns şi Bercea Mondial. Acesta le-a transmis jurnaliştilor, din dubă, că i-a dat două milioane de euro lui Mircea Băsescu. Sunt bani despre care însă nimeni nu ştie de unde ar fi provenit.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi fiul lui au două firme, dar niciuna nu a produs, oficial, vreun leu profit. Sandu Anghel este unicul acţionar al firmei SC Bercea Mondial SRL. Societatea are sediul în Slatina şi a fost înfiinţată pe 25 ianuarie 2008. Până în momentul de faţă, SC Bercea Mondial SRL nu a depus vreun bilanţ contabil la Fisc. La fel a făcut şi fiul său, Florin Anghel, care deţine SC Ambasador Mondial SRL. Firma are sediul în Drăgăneşti, judeţul Olt, şi a fost înfiinţată pe 18 februarie 2010.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost condamnat pe 20 mai 2014 la opt ani şi nouă luni de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost acuzat că şi-ar fi înjunghiat un nepot, în 2011. El a mai fost condamnat, pe 18 aprilie 2013, într-un alt dosar, la doi ani de închisoare cu executare, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. În prezent mai sunt în lucru şase dosare penale pe numele său.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri