Ministerul Mediului cere reducerea cu 70% a preţului alimentelor care expiră. Producătorii ameninţă cu scumpiri

Data publicării:
Noi scumpiri

Nimeni nu are interesul să piardă”, explică Mihai Vişan, membru Romalimenta - Federaţia Patronală Română din Industria Alimentară. „Ne gândim că acel aliment, dacă nu fac ceva ca să fie valorificat chiar şi cu acest 30%, se pierde”, arată producătorul.

Prin această măsură, Ministerului Mediului spune că doreşte să reducă risipa de alimente în condiţiile în care, anual, un consumator aruncă circa 100 de kilograme de mâncare. Producătorii se tem însă că astfel consumatorii vor fi încurajaţi să cumpere mai des produsele care au termenul foarte aproape de expirare.

Trebuie să avem în vedere aceste aspecte şi, neapărat, să nu cădem în greşeala să valorificăm totul cu preţul anumitor incidente de sănătate publică”, atrage atenţia Mihai Vişan.

Chiar dacă recunosc că se uită la preţ, cumpărători intervievaţi de reporterul Digi24 spun că ar fi mai bine ca aceste produse să nu ajungă la raft.

Proiectul este luat în discuţie joi, la Ministerul Mediului, împreună cu patronatele din industria alimentară şi reprezentanţi ai marilor reţele comerciale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri