Ministrul Energiei: Remus Borza să nu mai facă afaceri cu statul, dacă s-a înscris în ALDE

Data actualizării: Data publicării:
remus borza - agerpres_8782407
Foto: Agerpres

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, i-a cerut avocatului Remus Borza să nu mai facă afaceri cu statul, acum că s-a înscris în partidul ALDE. Remus Borza este specializat în insolvențe și se ocupă de insolvența companiei de stat Hidroelectrica, relatează News.ro.

 

remus borza - agerpres_8782407
Foto: Agerpres

Săptămâna trecută, avocatul Remus Borza a declarat, la Râmnicu Vâlcea, că a acceptat invitaţia lui Călin Popescu-Tăriceanu şi s-a înscris în ALDE, potrivit presei locale. 

După aflarea aceste vești, ministrul Energiei i-a cerut avocatului să renunţe la toate afacerile cu statul, inclusiv la preluarea insolvenţei Hidroserv, subliniind că este convins că „Remus Borza înțelege că e mai sănătos și mai cinstit ca atunci când te implici politic să eviți să faci afaceri cu statul”.

„Zvonurile cum că cel care va administra posibilă insolvenţă este Remus Borza nu fac decât să afecteze compania şi procesul economic dificil prin care trece această. Sunt convins că domnul Remus Borza, care a ales o carieră politică, înţelege că e mai sănătos şi mai cinstit ca atunci când te implici politic să eviţi să faci afaceri cu statul. În ceea ce priveşte Hidroserv, aş vrea ca singurele interese care îi vor dicta alegerile să fie propriile interese, împreună cu cele ale acţionarului Hidroelectrica”, a scris ministrul Energiei pe Facebook. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Victor Grigorescu a pledat pentru depolitizarea sectorului energetic. 

„Domeniul energetic trebuie depolitizat. Este vizibil unde am ajuns din cauza jocurilor politice şi a intereselor conexe. Separarea apelor e necesară cu atât mai mult cu cât se trăieşte de cele mai multe ori din zvonistica bine ţintită. Ultimul caz e situaţia incertă din punct de vedere financiar de la Hidroserv. O posibilă insolvenţă, dacă s-ar pune problema, trebuie gestionată exclusiv pe principii economice de conducerea companiei”, a explicat ministrul. 

Hidroserv SA a fost înfiinţată în 5 august 2013, ca urmare a fuziunii prin contopire a celor opt filiale Hidroserv.

Proprietarul Hidroserv, producătorul de energie Hidroelectrica, s-a aflat în insolvenţă din 20 iunie 2012 până în 21 iunie 2016, însă în două faze, pentru că în perioada iunie 2013 - februarie 2014 a ieşit din procedura judiciară.

În perioada insolvenţei, administratorul judiciar al Hidroelectrica a fost Remus Borza, care a micşorat activitatea Hidroserv, reducând contractele de mentenanţă şi forţând restructurarea Hidroserv, inclusiv fuziunea filialelor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri