Ministrul Finanțelor: Decizia privind legea falimentului personal este la Parlament, nu la FMI

Data publicării:
darius valcov-Mediafax Foto-Victor Ciupuliga

FMI va trebui să discute cu Parlamentul, nu cu Guvernul. Decizia este la Parlament, nu la FMI”, a declarat Darius Vâlcov.

Ministrul Finanţelor a fost astăzi prezent în Parlament, unde ar fi trebuit să aibă loc o şedinţă a deputaţilor din Comisia de Buget - Finanţe despre situaţia românilor cu credite în franci elveţieni. Cum în sală au fost doar 13 aleşi, şedinţa a fost amânată.

Fondul Monetar Internaţional cere României un studiu de impact înainte de a adopta legea insolvenţei persoanelor fizice.

"O lege a falimentului personal eficientă reprezintă o componentă importantă a sistemului modern de insolvenţă şi sprijinim eforturile autorităţilor de a realiza o legislaţie în acest domeniu. Suntem, totuşi, profund îngrijoraţi de faptul că adoptarea unei legi a falimentului personal fără un studiu de impact adecvat, fără consultarea părţilor interesate şi fără un sprijin instituţional adecvat nu-şi va atinge obiectivele", se arată în scrisoarea FMI transmisă ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri