Ministrul turismului, profund nemulțumit. Se plânge de funcționarii de la stat

Data actualizării: Data publicării:
mircea dobre 170104_AUDIERI_CABINET_GRINDEANU_01_INQUAM
Mircea-Titus Dobre, ministrul turismului Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Situaţie incredibilă reclamată de ministrul turismului. „Un sistem cangrenat, în care fiecare protejează pe fiecare”, așa descrie Mircea Titus Dobre sistemul public, plin de funcţionari care îşi acopera spatele şi care nu pot fi înlocuiţi.

mircea dobre 170104_AUDIERI_CABINET_GRINDEANU_01_INQUAM
Mircea-Titus Dobre, ministrul turismului Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

La Adunarea Generală a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, ministrul a spus că a ajuns să facă inspecţie prin birouri şi să constate că directorii săi nu vin la serviciu la ora stabilită prin program.

Este un sistem cangrenat, nu îmbâcsit, ci cangrenat, în care fiecare protejează pe fiecare, iar la rezultate nu avem niciun fel de rezultate. Nu din cauza mea sau a secretarilor de stat instituţia nu funcţionează, ci din cauza lor. Pentru că ei vânează numai poziţii, se vânează unii pe alţii, au orgolii, au poliţe de plătit, au frustrări. Adică să ajung în situaţia să pun secretarul general adjunct al ministerului să se ocupe ca să văd dacă vin oamenii la ora 8:30 la birou, în condiţiile în care caut şeful de serviciu şi directorul la ora 9 şi jumătate şi nu sunt? Domnule, dacă nu mai vrei, pleacă. Vacantează postul şi cu asta, basta. Problema este că nici nu poate fi dat afară. Sunt titulari pe post, posturile sunt ocupate prin concurs”, a declarat ministrul Mircea-Titus Dobre.

Contactat de Digi24, ministrul a detaliat nemulțumirile pe care le are. Funcționarii din ministerul său vin târziu la serviciu, semnează condica și pleacă la ora 17:00, în condițiile în care au de lucrat cu instituții din domeniul privat, într-un domeniu care trebuie să fie extrem de activ și de dinamic.

Se pierd documente, se pierde timp apoi pentru a le căuta, fiecare aruncă vina pe celălalt, nu le este teamă de nimic. Nu este vorba de incompetență, cât de delăsare și dezinteres, a precizat ministrul la Digi24. El a mai dezvăluit că în momentul în care și-a preluat mandatul, mulți dintre funcționarii cu funcții au venit în biroul său ca să-l îl lingușească și să-și asigure astfel spatele.

Profund nemulțumit, ministrul a spus că va face un raport de informare către prim-ministru și a spus că a luat deja primele măsuri, instituind controale de o săptămână, iar rezultatele deja se văd.

Mircea-Titus Dobre a spus că nu știe dacă situația este la fel și în alte ministere, dar consideră că trebuie să existe niște comisii de disciplină, dar și de evaluare în orice instituție.

„Gândiţi-vă că suntem 202 persoane în minister, cu tot cu mine. 99% sunt funcționari publici, care trebuie să avizeze documente, să-şi asume, trebuie să le analizeze, să se mişte mai repede, nu trebuie să mai ţină documente atât de mult pe circuitul de avizare. Trebuie să ne mişcăm mai repede, pentru că lumea are aşteptări şi trebuie să înţeleagă că sunt plătiţi din banii publici şi să depună toate eforturile pentru aceste activități”, a declarat ministrul la Digi24.

Mircea Titus Dobre a lucrat în perioada noiembrie 2001 - septembrie 2005 la S.C. Dobre & Fiii S.R.L. Constanţa, firma familiei sale, fiind director de calitate, apoi din septembrie 2005 şi până în iunie 2011 a fost director de marketing la aceeaşi societate.

În 2012, el a obţinut un mandat de deputat, candidând din partea PSD Constanţa. În calitate de parlamentar, în mandatul trecut, a iniţiat 87 de propuneri legislative dintre care 24 au fost promulgate legi. A făcut parte din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din octombrie 2013, din Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială, până în octombrie 2013, şi din Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, din noiembrie 2014, fiind şi vicepreşedintele acestei comisii pentru o scurtă perioadă. Citiți aici mai multe detalii despre ministrul turismului, Mircea Titus Dobre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri