Mugur Isărescu: Populaţia trebuie să aibă educaţie financiară pentru a face faţă complexităţii pieţei

Data publicării:
mugur isarescu RESIZE-Mediafax Foto-Silviu Matei

Cele mai recente evaluări şi analize ale Comisiei Europene subliniază rolul pe care nivelul scăzut al cunoştinţelor economice, financiare l-a avut în amplificarea impactului crizei globale. Cu toate că Uniunea Europeană acordă o atenţie sporită educaţiei financiare în ultimii ani, multe state europene încă nu răspund adecvat la această problemă, iar populaţia nu deţine încă suficiente cunoştinţe care s-o ajute să înţeleagă serviciile şi produsele financiare pentru a lua deciziile corecte”, a declarat Mugur Isărescu, potrivit Mediafax.

El a reluat informaţia potrivit căreia, în cadrul unui sondaj realizat de Banca Mondială despre cunoştinţele financiare ale populaţiei, indicele pentru România se situează la poziţia 31, pe o scară de la 0 la 100, sub medie.

Totodată, a amintit că banca centrală şi-a asumat, începând din 2008, o strategie de susţinere a educaţiei economico-financiare şi a proiectelor care urmăresc distribuirea cât mai largă a informaţiilor şi principiilor de bază ale economiei pentru educarea tinerilor.

În susţinerea discursului, Isărescu a dat exemplul unei „fraze remarcabile” a scriitorului american Alvin Toffler, una dintre cele mai influente voci din domeniul intelectual şi cel al afacerilor, care spunea că „analfabeţii secolului XXI nu vor fi cei care nu ştiu să scrie şi să citească, ci aceia care nu pot învăţa, dezvăţa şi reînvăţa”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri