Numire politică. Noul șef al Salrom este membru PSD

Data publicării:
18022013 20m 20salrom 20politic-50208

Numirea pe criterii politice a directorului general al Salrom, Aurel Bucur, a provocat nemulțumirea administratorului Fondului Proprietatea, care semnalează încălcarea de către Guvern a angajamentelor în privința desemnării managementului privat la companile de stat. Aurel Bucur (PSD) a fost consilier municipal la Primăria Târgu Ocna.

„Este o modalitate de a da satisfacție unui număr cât mai mare de oameni care susțin partidul într-un fel sau altul”, consideră Aurelian Dochia, analist economic.

Consiliul de Administrație al companiei naționale de sare l-a desemnat pe Aurel Bucur din partea PSD director general, în urma unui ordin al Ministerului Economiei din 21 decembrie 2012, iar pe 12 februarie, Consiliul de Administrație a decis numirea. Desemnarea lui Aurel Bucur a avut loc fără realizarea unui proces de selecție efectuat de o companie independentă de recrutare.

„Să ne așteptam la niște contracte pe care le vom descoperi”

„Când se numește un om politic trebuie să ne așteptam la niște contracte pe care le vom descoperi mai târziu, cu anumite companii, cu anumite valori”, a spus Sorin Dinu, analist economic.

Salrom este una dintre cele 39 de companii aflate în subordinea Ministerului Economiei unde ar fi trebuit să fie numiți manageri privați. Actualul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, spune că el nu are implicare în numirea de la această companie.

„Eu, de când sunt ministru, nu am făcut nici o numire la Salrom. Toate numirile au fost făcute de predecesorii mei”, a declarat azi Varujan Vosganian,ministrul Economiei.

Analist: Miza politică sunt banii

Singurul producător de sare de pe piața locală a încheiat 2011 cu un profit brut de 5,2 milioane de euro, de două ori mai mare decât în 2010. Totodată, mai bine de un sfert din producție a fost livrată pe piețele externe.

„Miza politică sunt banii, banii din sare, banii din eventuale investiții care se vor putea face”, este de părere Sorin Dinu, analist economic.

Nu este prima oară când la conducerea companiilor de stat ajung persoane fără nicio legatură cu managementul profesionist. Exemplele continuă cu Complexului Energetic Oltenia, Administrația Porturilor Maritime Constanța și Administrația Canalelor Navigabile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri