O nouă problemă la facturarea în avans: CEZ Oltenia a emis facturi cu TVA de 24% în loc de 20%

Data publicării:
bec curent electric electricitate 24 aug GettyImages-93187964

În facturile trimise clienţilor în noiembrie anul trecut, CEZ a inclus, pe lângă consumul regularizat din perioada care a trecut, şi estimările de consum pentru decembrie şi ianuarie 2016.

Clienţii care au plătit în avans curentul pentru luna ianuarie au fost însă taxaţi cu TVA de 24%, deşi taxa a scăzut la 20% de la 1 ianuarie. Compania spune însă că a procedat legal şi că sumele plătite în plus de clienţi vor fi recuperate de aceştia în momentul în care se va plăti consumul aferent lunii ianuarie.

Facturile de energie electrică se emit cu cota de TVA în vigoare la data emiterii, potrivit prevederilor legii. Pentru diferenţele rezultate din regularizarea consumurilor estimate se aplică cota de TVA în vigoare la data regularizării”, au transmis reprezentanţii companiei.

Totul vine la câteva zile după ce compania a fost amendată de ANRE cu o jumătate de milion de lei pentru facturarea în avans a consumului de energie. Acelaşi lucru l-a păţit, la finalul anului trecut, şi GDF Suez. Compania franceză a primit însă o amendă mai mică, de 200.000 de lei.

CEZ are 1,4 milioane de clienţi cărora le furnizează energie electrică în zona Olteniei. Tot în jumătatea sudică a României, GDF Suez are în jur de un milion şi jumătate de abonaţi - pentru furnizarea de gaze naturale însă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri