PARADOX. Bacşişul, eliminat de Senat, dar impozitat din 1 iunie de Codul fiscal

Data publicării:
BACSIS RESTAURANT-1

 

Totuşi, cu o zi înainte de publicarea documentului în Monitorul Oficial, Senatul, în calitate de primă cameră, a eliminat bacşişul din actuala legislaţie, notează avocatnet.ro.

HG nr. 367/2015 privind modificarea Normelor de aplicare a Codului fiscal, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 373 din 28 mai şi care va intra în vigoare pe 1 iunie, stabileşte că bacşişul va fi impozitat începând de luna viitore.

Actul normativ a fost publicat la o zi după ce Senatul a adoptat o decizie contrară. Mai exact, Senatul a adoptat miercuri, 27 mai, un proiect de lege prin care a eliminat din legislaţia actuală articolele care reglementează bacşişul şi care stabilesc impozitarea acestuia.

Dintre cele două măsuri, cea care va intra în vigoare este HG nr. 367/2015, deoarece aceasta a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

În schimb, proiectul de lege privind eliminarea impozitării bacşişului, adoptat de senatori, se află la începutul parcursului legislativ, fiind necesar să obţină şi votul final al deputaţilor, să fie promulgat de Preşedinte şi publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.  

Victor Ponta recunoaște că introducerea impozitului pe bacșiș a fost o greșeală
Ministerul Finanţelor renunţă la impozitarea bacşişului
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri