Parc industrial deschis în primăvară, în așteptarea investitorilor

Data publicării:
parc industrial

Parc industrial, în așteptarea investitorilor. Se întâmplă în Hunedoara, unde un astfel de complex a fost construit la Călan, pe fosta platformă a combinatului siderurgic. Deocamdată oamenii de afaceri îl ocolesc. Întins pe mai bine de 46 de hectare, parcul a fost făcut cu fonduri europene în valoare de peste 65 de milioane de lei.

Parcul industrial a fost deschis în primăvară, dar este încă gol. Are o clădire administrativă modernă - cu spaţii pentru birouri şi săli de conferinţă, depozite şi parcele amenajate pentru ridicarea altor imobile. Investitorii nu s-au grăbit însă să-şi mute afacerile aici. Edilul este însă optimist.

„Avem în acest moment o discuție cu un investitor român. Avem concesionat deja un hectar pentru o fabrică și un depozit de medicamente și avem și alte discuții care sunt în fază incipientă”, afirmă Adrian Iovănesc, primar Călan.

„Consiliul local poate asigura scutirea de plată de la taxe și impozite pe o anumită perioadă. Avem taxe de concesiune de la 1 euro pe metrul pătrat pe an și de asemenea o taxă de administrare de la 0,2 pe metrul pătrat”, precizează Adrian Iovănesc, primar Călan.

În oraş, şomajul este de 7 la sută. Localnicii nu sunt foarte optimişti că parcul industrial va schimba ceva.

„Când o să văd și eu o fabrică ar fi foarte bună investiția, doar să se facă”, afirmă un localnic.

„Tot zice că la anul avem de lucru aici, acuma văd că nu angajează pe nimeni”, spune alt localnic.

Construcţia parcului a început în 2012. A costat peste 65 de milioane de lei, fonduri europene. În județ mai sunt alte două parcuri industriale, construite cu bani nerambursabili. Sunt însă tot neocupate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri