Patronul Farmec: Ieri luam ieftin de la Oltchim, azi scump din Germania

Data publicării:
Mircea_Turdean_-_Director_General_Farmec_SA

Lanțurile de producție sunt rupte, ceea ce cumpăram de la Oltchim cumpărăm acum de 3 ori mai scump din Germania sau Ungaria, se plânge Mircea Turdean, CEO Farmec și, totodată, unul dintre acționarii firmei.

Mircea_Turdean_-_Director_General_Farmec_SA

Foto: bzc.ro

Mircea Turdean, CEO Farmec SA, atrage atenția că în țară nu mai sunt disponibile materiile prime pe care industria de profil le utilizează. În consecință, ” noi sprijinim producția externă, nu pe cea autohtonă”– afirmă  șeful Farmec SA.

Mircea Turdean a participat, marți, la conferința organizată de cursdeguvernare.ro, cu tema ”Falia dintre Economia românească și România productivă: Cum o acoperim!”, la sediul CCIR.

Directorul general al Farmec a făcut apel, paradoxal, nu pentru a fi ajutat, ci pentru ca statul, dacă nu să dezvolte, măcar să ajute să supraviețuiască ce-a mai rămas din industria chimică.

”Din 21 de combinate chimice, câte avea România, 15 s-au închis. Fără sprijin din partea statului nu au nicio șansă, pot dispărea și restul”, avertizează Mircea Turdean. Pentru Farmec, dar și pentru alți fabricanți de cosmetice, industria chimică autohtonă este importantă- materiile prime care s-ar fi putut procura din țară, sunt cumpărate azi din import.

Potrivit lui Mircea Turdean, 90% din materia primă pentru Farmec provine din import.

”Eu vreau să nu se întâmple cu Oltchim ce s-a întâmplat cu alții. Noi producem și produse de curățătorie, luam materiee primă de la Olchim. Azi nu mai putem, dar luăm din Germania, sau Ungaria, mai scump. Înainte de anii 90, statul avea intreprinderi strategice, azi nu avem așa ceva. Dacă cade Oltchim, o gămadă de afaceri vor avea probleme…. ” a declarat Mircea Turdean.

Citește și Combinatul Oltchim, făcut bucăți și vândut

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri