Pe unde va trece primul segment al autostrăzii Comarnic-Brașov

Data publicării:
harta Predeal Cristian 3

Digi24.ro vă prezintă traseul exact al segmentului de autostradă Predeal-Brașov, cel despre care ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, zicea zilele trecute că va fi început în iunie. Traseul rezultă din studiul de fezabilitate ce a stat la baza licitației.

Autostrada începe la nodul rutier Râșnov amplasat la câteva sute de metri spre Bran de la intersecția dintre DN 73 (Bran-Brașov) și DN 73A (Predeal-Pârâul Rece-Râșnov-Zărnești-Sibiu).

Din acest nod rutier șoferii pot coborî de pe autostradă spre Bran-Moieciu-Fundata sau, dacă aleg breteaua de legătură, pot ajunge în intersecția DN73-DN 73A, de unde pleacă spre Brașov (DN73) sau Zărnești-Sibiu (DN 73A).

Autostrada își continuă traseul la vest de Râșnov și de actualul drum național spre Brașov, traversând calea ferată Brașov-Râșnov-Zărnești, la ieșirea din Râșnov spre Zărnești, aproape de gara din Râșnov.

Autostrada urmează de aici o linie dreaptă, spre nord, până la intersecția cu DJ 112B, drum care merge spre localitatea Vulcan. Aici autostrada se sfârșește deocamdată. Continuă însă printr-un drum de patru benzi, în arc de cerc spre est, spre Brașov. De la intersecția cu DJ 112B urmează a se continua în viitor cu autostrada Transilvania. Viitoarea autostradă va avea un nod rutier la intersecția cu E68 Brașov-Sibiu, la aproximativ jumătate din distanța Ghimbav - Codlea.

Din giratoriul în care se termină autostrada, drumul de legătură pleacă spre Brașov ocolind pe la nord localitatea Cristian. Acesta va avea un alt giratoriu la intersecția cu DN 73B Cristian -Ghimbav și se va termina tot prin giratoriu în DN 73, în zona Piscul Bureților, aproape de zona Bartolomeu din Brașov.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a promis zilele trecute începerea lucrărilor în cursul lunii iunie, după ce zilele acestea urmează să fie desemnat constructorul. Condiția este însă ca firma desemnată câștigătoare să nu conteste rezultatul licitației la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiillor (CNSC). Contractul este disputat în prezent de firma austriacă Strabag și de o asociere autohtonă, formată din firma Specialist Consulting, în insolvență, și firma Alpenside. Ultima are acționar un offshore din Cipru despre care constructorii spun că ar ascunde firma românească în insolvență Straco, deținută de frații Horpos, unul dintre aceștia fiind cercetat de DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri