Petrolul este la minimul ultimilor şase ani. Ce şanse sunt să scadă preţul benzinei

Data publicării:
pompa de alimentare benzina benzinarie

Economiile lumii sunt destul de fragile, oferta este mare, mai ales în perspectivă, pentru că Iranul va pompa mai mult. Sunt analişti care readuc în discuţie iaraşi cotaţiile de 30 de dolari şi chiar sub.

Preţurile la pompă s-au mai micşorat şi este posibil să vedem noi ieftiniri, însă nu trebuie să ne aşteptăm la foarte mult.

Variaţiile cotaţiilor la petrol brut nu se regăsesc în preţul de la pompă, pentru că pot interveni factori conecşi.

De pildă, în perioada următoare se aşteaptă ca petrolul să se ieftinească şi din cauză că rafinăriile intră toamna în revizii. Shell, Statoil vor opri instalaţii din diverse colţuri ale Europei în septembrie. Asta reduce cererea de ţiţei pentru rafinare şi poate, pe de altă parte, să oprească scăderi în continuare ale cotaţiilor pentru produse rafinate. Depinde care este stocul din acest moment. Trece vara, mai scade consmulul după plimbările din vacanţe şi atunci va fi important ce va avea consumatorul la dispoziţie.

Înainte de începutul perioadei de vacanţe, stocul de produse rafinate în Europa era la maxime istorice. Contează care a fost consumul de vară, pentru că dacă nu s-a ars multă benzină, atunci cotaţiile de la carburanţi pot scădea şi mai accelerat decât cele ale petrolului. Sunt multe variabile, multe foi la plăcinta asta a preţului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri