Petrom reintră pe profit, după vânzări în creștere la carburanți

Data publicării:
petrom sediu

OMV Petrom, singurul producător de ţiţei şi gaze şi liderul pieţei carburanţilor din România, a raportat, în primul trimestru al acestui an, un profit net de 288 de milioane de lei, potrivit datelor prezentate de companie. Profitul este cu 17% sub cel întregistrat în primele trei luni din 2015, dar vine după un trimestru patru al anului trecut în care compania a înregistrat o pierdere de 1,68 miliarde de lei, potrivit Economica.net.

În primele trei luni ale anului 2016, OMV Petrom a înregistrat vânzări de 3,55 miliarde de lei, în scădere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Compania a reuşit să facă profit în urma rezultatelor bune obţinute pe segmentul de downstream (comercializare carburanți și gaze) care a compensat pierderile legate de preţul mic al petrolului şi scăderea producţiei de ţiţei. Producția de țiței a grupului a fost afectată negativ de lucrările de revizie la sonde-cheie, de investițiile în scădere și de numărul în creștere a sondelor neeconomice.

Petrom a terminat anul 2015 cu o pierdere de 690 de milioane de lei, prima pierdere anuală de la privatizarea din 2004, faţă de un profit net de 2,1 miliarde de lei, în 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri