Plafonul garanţiilor pentru "Prima maşină" din 2015 este de 350 de milioane de lei

Data publicării:
masini leasing-1

 

Cei care vor cumpăra un autovehicul prin "Prima maşină" vor avea de o perioadă de creditare de maximum 5 ani

"Pentru nivelul plafonului s-au luat în considerare solicitările venite din partea instituțiilor de credit și instituțiilor financiare nebancare eligibile ca participante în cadrul Programului", se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre, potrivit Mediafax.

Plafonul iniţial alocat pentru 2014 a fost de 50 de milioane de lei, având în vedere că legislaţia a fost adoptată la sfârşitul anului.

Băncile şi insituţiile financiare nebancare (IFN) care nu au aplicat pentru programul "Prima maşină" până la sfârşitul anului trecut pot trimite până la 2 martie cererile de înscriere către Ministerul Finanţelor Publice şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), împreună cu informaţii privind nivelul costurilor totale pe care le vor aplica finanţărilor acordate prin acest program şi valoarea estimată a garanţiilor care urmează a fi acordate.

Persoanele care vor achiziţiona un autovehicul prin programul "Prima maşină" vor beneficia de o perioadă de creditare de maximum 5 ani, la un cost al maşinii de cel mult 50.000 lei plus TVA, şi cu o dobândă subvenţionată în proporţie de 50%.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri