PNL îi va da lui Mugur Isărescu o listă cu posibili înlocuitori ai viceguvernatorului Bogdan Olteanu

Data publicării:
52a51ef495f9cfb73f000003

 

Acum acesta este arestat la domiciliu cu suspiciunea că ar fi primit de la Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro și alte beneficii pentru numirea guvernatorului Deltei Dunării. Liberalii vor merge la banca centrală cu o listă pe care au scris deja câteva nume: Cristian Popa, Lucian Croitoru sau Florin Cîțu, potrivit Profit.ro.

Conducerea PNL a revendicat nominalizarea înlocuitorului, iar în partid sunt avansate deja mai multe nume, dar liberalii se tem că PSD va profita de majoritatea parlamentară pentru a-și impune propria nominalizare.

Cu toate că membrii conducerii PNL nu se vor reuni formal decât în ultima parte a lunii a august, în cadrul partidului s-au format deja curente de opinie și tabere care avansează anumite nume pentru scaunul rămas liber la banca centrală.

Surse liberale au declarat pentru Profit.ro că, înainte de a face vreo propunere formală, liderii PNL vor avea o discuție în acest sens cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Potrivit informațiilor Profit.ro, mai mulți lideri liberali sunt de părere că PNL ar trebui să nu mai recurgă la o numire politică, așa cum a fost cazul cu Bogdan Olteanu, ci să-l susțină pentru funcția de viceguvernator pe Cristian Popa, care a mai deținut această poziție.

În iunie 2014, Bogdan Olteanu l-a detronat din poziția de viceguvernator pe Cristian Popa, care deținuse această poziție în Consiliul de Administrație al BNR din 1998 până în 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri