Preşedintele BERD: Economia României are mult potenţial, dar şi un uriaş punct slab: infrastructura

Data publicării:
berd

Într-un interviu acordat în exclusivitate lui Tudor Muşat, şeful BERD a vorbit despre realizările, neîmplinirile şi perspectivele economice ale României. Veţi putea urmări interviul integral mâine de la ora 23.00, în cadrul emisiunii „24 într-o oră”.

În ultimii 3-4 ani am investit între 500 şi 600 de milioane de euro pe an şi vorbesc despre investiţii de un nivel foarte înalt. Dar în ultimul an investiţiile au scăzut la 260 de milioane. Întrebare este de ce? Iar eu sunt aici pentru a afla răspunsul la această întrebare.

Având în vedere nivelul de dezvoltare al economiei, diferenţa în raport cu infrastructura este uriaşă. Este foarte, foarte mare. Calitatea şi cantitatea infrastructurii sunt cu mult în urma nivelului la care ar trebui să se afle. Şi vrem să ajutăm în această privinţă.

Credem că Guvernul trebuie să investească în infrastructură, pentru că investiţiile în infrastructură sunt esenţiale pentru creşterea produsului intern brut,” spune Suma Chakrabarti, preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri